Kako bi bilo da nošenjem zaštitne maske ne moramo trpjeti brojne neugodnosti i probleme, a da smo istovremeno sigurni u njenu djelotvornost i zaštitu od koronavirusa COVID-19, ali i brojnih drugih opasnih tvari i supstanci? Složit ćete se da bi to bilo sjajno.

Naime, zdravstveni, farmaceutski i brojni djelatnici u drugim djelatnostima masku trebaju nositi tijekom cijelog radnog dana. Klasične zaštitne maske trebalo bi mijenjati svaka dva sata, ali bez obzira na to mogu uzrokovati brojne probleme. Često se javljaju kožne iritacije, akne, neugodni mirisi. Pored toga, klasične zaštitne maske ne štite pouzdano od sitnih čestica, što znači da nisu sigurne u zaštiti od virusa.

Međutim, sada konačno postoji rješenje za sve te probleme u vidu visokokvalitetne kirurške biocidne i vodonepropusne maske S1. Ovu medicinsku masku talijanske proizvodnje moguće je višekratno koristiti i to cijeli radni dan bez straha od neugodnih mirisa ili iritacija, a djelotvorna je u potpunosti do minimalno 50 ciklusa pranja ili sterilizacije u autoklavu.

 

 

Zaštitna maska S1

Zaštitna maska S1 registrirani je medicinski proizvod I. klase. Sukladno direktivi  93/42/EEZ  (višekratna kirurška maska TIP IIR) facijalna je maska za prevenciju prenošenja virusnih i bakterijskih infekcija. Zaštitna maska S1 pruža apsolutnu zaštitu osobe koja nosi masku kao i zaštitu osoba u neposrednom okruženju. Naročito je preporučljiva u radnom okruženju podložnom kontaktu s biološkim tekućinama i organskim tvarima, gdje su u zraku prisutni mikroorganizmi, a osoblje rukujući instrumentarijem nehotice dolazi u kontakt s potencijalno inficiranim organskim supstancama. Stoga je osobito primjenjiva u zdravstvenom sektoru, mikrobiološkim i elektroničkim laboratorijima i u drugim djelatnostima sličnog ambijenta.

Otporna je na djelovanje alkohola, sredstava za dezinfekciju na bazi kvarternih amonijevih spojeva, radioaktivnih tekućina, hipoklorita, sulfatne, perklorne i mravlje kiseline. Antibakterijska svojstva jamče srebrne čestice u unutarnjem dijelu tkanine što je dokazano ispitivanjima na bakteriji Staphilococcus aureus. Materijal ujedno reducira količinu mikroorganizama koji se izlučuju disanjem i/ili znojenjem te eliminira i neugodne mirise nastale istim. Vodootpornost sprečava prolaz tekućine kroz tkaninu, a  vodoodbojnost onemogućava upijanje tekućina s kontaminiranim sadržajem što u praktičnom smislu znači da tekućina skliže s maske.

 

 

Zaštitna maska S1 periva je uobičajenim deterdžentima i može se autoklaviratiTestirana je u 50 ciklusa pranja na 40°C i sterilizacije u autoklavu na 134°C. Nakon pranja maska se ne glača jer visoka temperatura poništava karakteristike tkanine. Termoregulacijski kapacitet omogućava prilagodbu radnim uvjetima, ne ograničava respiraciju i osigurava udobnost. Zbog hipoalergijskog svojstva ne izaziva kožne iritacije. Budući da je višekratna, smanjuje se količina odbačene jednokratne zaštitne opreme. Time se štiti okoliš i reducira trošak. Sastav tkanine čine stopostotni poliesterski pike tkanje trevira i membrana. Dostupna je u bijeloj boji i u dvije veličine, za odrasle i djecu.

Zaštitna maska S1 uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom COVID-19 predstavlja relevantnu zaštitu svih sudionika u pružanju i primanju zdravstvenih usluga i cijelog niza djelatnosti u kojima se ostvaruje izravan kontakt involviranih osoba.

I još jedna važna misao za kraj… Sve smo svjesniji činjenice da će maske možda suzbiti pandemiju, ali razmišljamo li da bi mogle uništiti naš planet? Onečičišćenost i zasićenost odbačenom plastikom, a sada još i zaštitnom opremom, stavlja pred svih nas odgovornost da razmišljamo i odabiremo proizvode koji se višestruko koriste i istovremeno štede naš novac. S1 maska svakako je dobar korak u tom smjeru.

Nazovite nas na +385 91 289 52 90 ili nam pišite na info@af-dent.hr i naručite zaštitne maske S1 već danas.

 

AF newsletter

Pratite naše specijalne ponude, nove kataloge i novosti.

kontakt