Uobičajene četkice za zube nekoliko tjedana nakon uporabe kontaminirane su mikroorganizmima i ostacima hrane. Uporaba onečišćenih četkica može doprinijeti bolestima zuba i mekih tkiva u usnoj šupljini i neugodnom zadahu. Osim toga neadekvatna oralna higijena povećava rizik od kroničnih respiratornih bolesti, primjerice bronhitisa i plućnog emfizema.

 

Antibakterijska svojstva srebra Silver Care četkica

Silver Care zubna četkica nakon pranja zuba ostaje čista. U glavi četkice ioni čistog srebra u kontaktu s vodom uklanjanju bakterije i na taj način četkicu ostavljaju čistom.
Time se sprečava i moguća istodobna onečišćenost sa četkicama ukućana. Glava četkice zamjenjiva je što pridonosi zaštiti okoliša jer se smanjuje količina odbačene plastike kao i financijskoj isplativosti pri kupnji refila umjesto cijele četkice. Važno je napomenuti da su zubne četkice Silver Care u pakiranju sterilne što je potvrđeno certifikatom.

silver care zamjenjive glave četkice

Znanstveno istraživanje provedeno u Centru za mikrobiološku analizu u Padovi dokazalo je 99 postotno smanjenje ključnih patogena na glavi četkice: Escherichie coli, Staphylococcus aureusa, Candide albicans, Streptococcus mutansa, Klebsielle pneumoniae i drugih.
Redukciju bakterija uporabom četkica sa srebrom dokazali su i znanstvenici s Odsjeka za medicinu, kirurgiju i dentalnu medicinu Sveučilišta u Milanu. Uporaba Silver Care četkica sa srebrom može djelovati na ublažavanje upalnih procesa u usnoj šupljini poput afti i herpes simpleksa.
 
Do otkrića penicilina, 1934. godine, srebro je bilo jedini lijek za mnoge bolesti. Međutim razvojem industrije antibiotika palo je u zaborav. Tek svojevremeno ponovo se otkrivaju njegove prednosti. Prije svega, srebro je prirodno, nije nadražujuće, nema opasnosti od bakterijske rezistencije jer djeluje brzo i učinkovito i ne kolidira s drugim lijekovima. Za razliku od drugih baktericidnih sredstava koji djeluju na jednu staničnu funkciju, srebro djeluje na tri: modificira staničnu membranu, interferira s funkcijama DNA i RNA u stanici i time prekida diobu bakterije. Konačno, srebro prekida metabolizam staničnih proteina te bakterijska stanica ostaje bez kisika i prehrane i raspada se.

Za održavanje zdravih i čistih zuba primjenjuje se i aktivni ugljen. Njegova porozna struktura u kontaktu sa caklinom koristi svoj apsorbirajući kapacitet tako što veže na sebe egzogene tvari poput nečistih naslaga i plaka koje se uklanjaju ispiranjem iz usne šupljine. Ovaj učinak pridonosi u održavanju svakodnevne oralne higijene tako što zube čini bjeljima, a istovremeno sprečava nastajanje mrlja na caklini. Prema istom principu djelovanja aktivni ugljen pomaže u suzbijanju neugodnog zadaha iz usta uzrokovanog prisustvom štetnih molekula. Četkice Silver Care One s ugljenom objedinjavaju sve pozitivne učinke srebra u zamjenjivoj glavi četkice, a vlakna četkice tretirana su aktivnim ugljenom.

    aktivni ugljen

Certifikati Silver Care četkica talijanske tvornice koja djeluje 150 godina potvrda su vrhunske kvalitete, ergonomskog, modernog dizajna i brige o zaštiti okoliša.

Mnogobrojni korisnici širom svijeta, koji za svoju oralnu higijenu žele više, izabiru četkicu sa srebrom i ostale proizvode iz Silver Care asortimana.

Za pitanja i narudžbe nazovite nas na +385 91 289 52 90 ili pošaljite upit na info@af-dent.hr.

Autorica:
mr. sc. Vlasta Rotschild, dr. med. dent.

 

AF newsletter

Pratite naše specijalne ponude, nove kataloge i novosti.

kontakt